26 sep, 2019

Våra workshoppar

Bokmässan kommer att äga rum 26–29 september i Göteborg.

Våra workshoppar på Bokmässan 2019

Vi kommer att ha fyra stycken workshoppar under fredag 27 september. Samtliga tillsammans med Linda spolén som är skolbibliotekskonsulent på Medioteket. Workshopparna kommer att äga rum i Temaområdet MIK som ligger granne med föreningens monter.

Omvänd bildsökning

På denna workshop arbetar vi med att söka efter bilders ursprung. Du får lära dig att arbeta med reversibla sökmotorer för bilder för att ta reda på var bilden varit publicerad tidigare och var den är publicerad just nu.

Fiskequiz

Genom att förstå hur en URL (webbadress) är uppbyggd kan du också bli bättre på källkritik och att se om en sida försöker fiska information såsom lösenord och kortnummer från dig. På denna workshop går vi igenom hur en URL är sammansatt och du får också testa dina kunskaper i en fiskequiz.

Egen löpsedel

Du kan med väldigt enkla medel skapa dig en egen sensationell löpsedel. På denna workshop får du veta hur och testa att göra din egen.

Bad News

Bad News-game är ett webbaserat spel där du tar rollen som spridare av fejknyheter. Uppgiften är att få så många följare som möjligt medan du bygger upp en falsk trovärdighet åt din nyhetssida. Du förlorar om du sprider uppenbara lögner eller sviker dina följare.