Evenemanget startar: 17 maj, 2021

Branschdagarna 2021

Svensk biblioteksförenings branschdagar arrangerades 17–19 maj 2021, med tre heldagar av både livesändningar och inspelat material i en interaktiv digital mötesplats med över 400 deltagare. Ett stort tack till er som deltog!

Tema: Omstart

Vi väljer att blicka framåt och ta med oss det mesta av det bästa från året som gått. Istället för att prata om vad vi har gjort så vill vi fokusera på vad vi har lärt oss, och hur vi kan vidareutveckla det med hjälp av våra erfarenheter.

  • Vad ser vi för utveckling för professionen?
  • Hur prioriterar vi i verksamheten?
  • Vilken bibliotekspolitik behövs nu och vilken kommer vi se?

I tre dagar träffas vi och lyssnar på externa talare, workshoppar och bara pratar med varandra under rubrikerna POLITIKEN, RUMMET, och Rollen. Välkommen!

Mer om konferensen

Konferensprogrammet hittar du på vår programsida.
De medverkande under konferensen kan du läsa mer om på vår talarsida.
Mer information om våra workshops hittar du på workshopsidan.
Årets utställare ser du på utställarsidan.

 

Under Branschdagarna fanns representanter från följande organisationer och företag på plats:

   

Videoutställning under konferensen

Under konferensen visades 20 nyproducerade videos från bibliotek runtom i Sverige, där biblioteksmedarbetare delade med sig av sin verksamhet, sina bästa tips, och vad de lärt sig under det pandemiår som gått. För dig som deltog i konferensen finns videoutställningen att se i plattformen till och med 16 juni 2021.

Utställare

Senaste nytt om Branschdagarna

Branschdagarna Nyheter

Plattformen för Biblioteksdagarna 2022 öppnar imorgon

Under Biblioteksdagarna 2022 hålls ett antal valbara workshops. Anmälan till dessa sker genom konferensplattformen, och anmälan öppnar den 28 april. Fem workshops finns att välja mellan, och dessa hålls av följande expertnätverk eller organisationer:

27 april, 2022

Branschdagarna Nyheter

Videoutställningen från Branschdagarna nu på webben

Missade du Branschdagarna? Nu har du möjlighet att se bidragen till den videoutställning vi arrangerade under konferensen, direkt här på webbplatsen.

16 juni, 2021

Branschdagarna

Ett varmt tack till er som deltog i Branschdagarna!

Stor uppslutning och starkt engagemang i föreningens digitala konferens i veckan.

21 maj, 2021

Branschdagarna Nyheter

Framtidens viktigaste kompetenser

Under Branschdagarna fick vi lyssna på författaren och akademikern Camilla Mehlsen när hon talade utifrån sin senaste bok ”Homo futura”, i vilken hon beskriver sju viktiga kompetenser – sju K.

19 maj, 2021

Branschdagarna Nyheter

Samtal om bibliotekarierollen

Under Branschdagarna lyssnade vi på ett samtal med Daniella Brummer Pind, folkbibliotekschef Göteborg, Malin Barkelind, bibliotekarie Uppsala universitetsbibliotek och Jon Thors, skolbibliotekarie Sollentuna om hur de ser på sin yrkesroll i ljuset av pandemin.

19 maj, 2021

Branschdagarna

Future libraries as places for all

Under Branschdagarna pratade miljöpsykolog Aga Skorupka om mänskliga behov och hur vi kan använda dem vid rekommendationer kring design av bibliotek.

18 maj, 2021