Evenemanget startar: 17 maj, 2021

Branschdagarna 2021

Välkommen till Svensk biblioteksförenings branschdagar 2021! 17–19 maj erbjuder vi tre heldagar av både livesändningar och inspelat material i en interaktiv digital mötesplats för dig i biblioteksbranschen. På den här sidan publicerar vi löpande information om programinnehållet.

Tema: Omstart

Vi väljer att blicka framåt och ta med oss det mesta av det bästa från året som gått. Istället för att prata om vad vi har gjort så vill vi fokusera på vad vi har lärt oss, och hur vi kan vidareutveckla det med hjälp av våra erfarenheter.

  • Vad ser vi för utveckling för professionen?
  • Hur prioriterar vi i verksamheten?
  • Vilken bibliotekspolitik behövs nu och vilken kommer vi se?

I tre dagar träffas vi och lyssnar på externa talare, workshoppar och bara pratar med varandra under rubrikerna POLITIKEN, RUMMET, och Rollen. Välkommen!

Anmälan är öppen

Nu kan du anmäla dig till Branschdagarna. Information om konferenspriser, studentstipendier och länk till anmälningsformuläret hittar du på vår sida Anmälan Branschdagarna.

Direkt till anmälan

Videoutställning under konferensen

Tack för alla anmälningar till videoutställningen! Nu har anmälningstiden passerat och formuläret för intresseanmälan är stängt. Du som anmält dig har fått vidare information och instruktion via e-post.

I år arrangerar vi en utställning med bidrag i form av rörlig media. Vi vet att det under pandemin har ställts nya krav på digital verksamhet från bibliotek, och vi vet också att många av er har nya kunskaper och erfarenheter inom till exempel videoproduktion. Därför tycker vi att det just i år är extra roligt att skapa ett forum där detta får ta plats och visas upp.

Inom ramen för rörlig media får ni på valfritt sätt dela med er av ert arbete, oavsett om det handlar om nyvunna digitala kunskaper, eller något helt annat ni arbetat med och vill berätta om. Under konferensen kommer det att finnas möjlighet för er som ställer ut att ha videosamtal eller chatta med besökarna. Utställningen kommer att finnas tillgänglig under konferensens alla tre dagar.

Läs inbjudan till utställningen

Senaste nytt om Branschdagarna

Branschdagarna
Ny programpunkt till Branschdagarna

Vad menar vi när vi pratar om att biblioteken ska vara en del av totalförsvaret? Vi har bjudit in ett starkt startfält av gäster för att reda ut, däribland Björn von Sydow.

16 april, 2021

Branschdagarna
Isobel Hadley-Kamptz leder Branschdagarna

Journalisten och författaren Isobel Hadley-Kamptz leder de livesända delarna av konferensen 17-19 maj.

14 april, 2021

Branschdagarna
Alexander Rose: ”Vi lever mitt i en 20 000-årig historia”

Hur lär vi oss att tänka långsiktigt? Och varför är det viktigt? Vi har frågat Alexander Rose, VD för Long Now Foundation.

9 april, 2021

Branschdagarna
Vilka är framtidens viktigaste kompetenser?

Hur ska vi anpassa oss till en digital framtid? Vad behöver vi lära oss? Författaren, journalisten och akademikern Camilla Mehlsen vet, och delar med sig av sin kunskap under Branschdagarna.

8 april, 2021

Branschdagarna
Mustafa Can till Branschdagarna

”Slösa aldrig bort en kris” är titeln på föreläsningen, som hålls den 19 maj.

7 april, 2021

Branschdagarna
Hur överlever biblioteket i 10 000 år?

Vad är det som gör att en institution kan överleva under lång tid? Vilka egenskaper och strategier är det som gör att en del lyckas? Om detta talar den amerikanske industridesignern, föreläsaren och VD:n för Long Now Foundation Alexander Rose under Branschdagarna.

30 mars, 2021

Frågor?

Svensk biblioteksförening
Svensk biblioteksförening

08-545 132 30

Maila mig