Datum för evenemanget: 1 dec, 2021

Anmälan Forskardagen

Nu kan du anmäla dig till Forskardagen, som anordnas 1 december 2021. Sista anmälningsdag är 17 november! Lunch och fika ingår.

Mer information om konferensen hittar du på sidan Forskardagen 2021.

Till anmälan  Våra talare

Konferenspriser

Enskild medlem: 1 200 kronor

Student-/pensionärsmedlem: 500 kronor

Ej medlem: 1 700 kronor

Inte medlem ännu?

Bli enskild medlem innan du anmäler dig för att få rabatterat pris plus del av medlemsförmåner under 2022.
Läs mer och bli medlem

Konferensstipendier för dig som är student

Till denna konferens delar vi ut totalt fem stipendier till studenter i biblioteks- och informationsvetenskap. Ansök om stipendium och invänta besked innan du anmäler dig till konferensen.

Här kan du läsa mer om föreningens stöd och stipendier, öppnas i nytt fönster!

För stipendierna gäller följande:
  • Stipendiet ger kostnadsfritt deltagande i konferensen och ett bidrag på upp till 1 000 kronor för kostnader för resa och boende. Detta bidrag betalas ut i efterhand mot inskickade kvitton.
  • Du är behörig att söka om du är inskriven vid någon av de svenska utbildningarna inom biblioteks- och informationsvetenskap.
  • Vid ansökningstillfället ska du vara enskild medlem i Svensk biblioteksförening. För en student kostar det 175 kr/år. Bli medlem

Till ansökan

Forskardagen Nyheter

”Privacy is an important matter”

Ameera Mansour is a PhD candidate at the Swedish School of Library and Information Science, University of Borås. Currently, she is a visiting research fellow at the Department of Communication and Media, Lund University. She is one of our lecturers during Forskardagen 2021.

10 november, 2021

Forskardagen Nyheter

”Vi tar yttrandefriheten för givet”

Professor Mårten Schultz och advokat Dag Wetterberg kommer att tala på årets Forskardag. De kommer bland annat att prata om hur viktig juridik är för alla och i informationssamhället är juridiken kring yttrandefrihet, medier och integritet särskilt betydelsefull. De kommer även att gå igenom delar av gällande integritetslagstiftning och Dataskyddsförordningen (GDPR).

25 oktober, 2021

Forskardagen

Student och vill gå på Forskardagen – kolla hit!

Du som är student vid någon av utbildningarna inom biblioteks- och informationsvetenskap har möjlighet att söka stipendium för att kunna delta i Svensk biblioteksförenings konferenser.

21 oktober, 2021

Forskardagen

Vad är näthatets inverkan på demokratiskt deltagande?

Oscar Björkenfeldt är doktorand i rättssociologi vid Lunds universitet och en av våra talare på årets Forskardag.

18 oktober, 2021

Forskardagen

Programmet till Forskardagen är klart!

Nu finns konferensprogrammet till Forskardagen den 1 december att läsa här på webbplatsen. De blir en fullspäckad dag med föreläsningar av talare vars arbete knyter an till medierätt, yttrandefrihet och integritet.

14 oktober, 2021

Forskardagen Nyheter

Nu kan du anmäla dig till Forskardagen!

Välkommen till Forskardagen den 1 december! Årets tema är medierätt, yttrandefrihet och integritet. Vi har bjudit in ett antal forskare vars arbete knyter an till medierätt, yttrandefrihet och integritet.

6 oktober, 2021