Expertnätverket för bibliotekens arbete med hbtq+

Nätverket arbetar för att höja bibliotekens kompetens inom hbtq+ och diskuterar normkritiska perspektiv samt inkluderande arbetsmetoder. Vid till exempel marknadsföring, rekrytering, programverksamhetsplanering och inköp av media bör biblioteket kunna visa på att alla verkligen välkomnas och omfattas. Nätverket arbetar för individernas lika värde och rätt samt för att motverka fördomar och diskriminering. Internationella samarbeten och kontakter görs genom nätverk och kommunikation med bibliotek i andra länder.

Ladda ner vår guide för bibliotekens arbete med hbtq+-frågor (SV. pdf)
Ladda ner vår guide för bibliotekens arbete med hbtq+-frågor (ENG. pdf)

Intresserad? Nätverket är öppet för alla enskilda medlemmar i Svensk biblioteksförening. Kontakta info@svbib.se för att gå med.

Mina grupper – Svensk biblioteksförenings medlemsforum

Expertnätverken har tillgång till egna forum i ”Mina grupper” som du når genom att logga in på Svensk biblioteksförenings medlemssida. Du som är medlem kan logga in via en länk i toppmenyn på föreningens webbplats biblioteksforeningen.se. Om det är första gången du loggar in behöver du först klicka på ”Glömt lösenord”.

När du har loggat in hittar du gruppen under fliken ”Mina grupper” i vänstermenyn. Om du är medlem i flera expertnätverk kommer du att se flera grupper på din sida. Kontakta info@svbib.se om du har några frågor om Mina grupper.” Kom ihåg att du endast kan skapa lösenord med den e-postadress du anmält till föreningens medlemsregister.

Kontakt

Kontakta gärna expertnätverket om du har några frågor eller vill veta mer.

Christer Edeholt

Christer Edeholt

Kontaktperson för Expertnätverket för bibliotekens arbete med hbtq+

email Kontaktperson för Expertnätverket för bibliotekens arbete med hbtq+, Christer Edeholt