År 2018 är det nationella val, och med erfarenheter från valen i USA och Frankrike vet vi att det är viktigt att människor är rustade för att möta utmaningar som falsk fakta, filterbubblor, desinformation eller helt enkelt nyhetsmättnad. Medborgarna kommer att behöva stöd för kunskap och orientering i mediers trovärdighet eller traditionell källgranskning. Välkommen till ett frukostsamtal om hur algoritmer styr tillgången till information och hur biblioteken kan rusta medborgarna med kunskap och kompetens för att möta dessa utmaningar.
Medverkande: Anette Novak, VD för forskningsinstitutet Interactive Institute Swedish ICT och tidigare medieutredare
Olof Sundin, professor i biblioteks- och informationsvetenskap vid Lunds universitet och bland annat författare till regeringsrapporten Algoritmer i samhället. Moderator är Karin Linder, generalsekreterare Svensk biblioteksförening
OBS! Särskild anmälan krävs, begränsat antal platser.

Våra medlemmar vår 20% rabatt på Meg-biljetter detta inkluderar fyra dagars seminariekort för Bok- och Biblioteksmässan.
Ange denna kod vi beställning: Meg17SvBib20. Koden skriver du in i samband med biljettköpet i fältet längst ner på flik 3: Summering.
Här hittar du Meg-biljetter, öppnas i nytt fönster!

Frågor kring länken och Meg-biljetter: meg@meetx.se