Välkommen till en första träff med nätverket!

Den här gången fokuserar vi på biblioteksverksamhet för vuxna med intellektuell funktionsnedsättning (IF). Vi får ta del av relevant forskning såväl som lärdomar från praktiker och yrkesverksamma med gedigen erfarenhet av arbete med målgruppen. Det blir också gruppdiskussioner kring flera av nätverkets övriga fokusområden, det vill säga biblioteksverksamhet för personer med andra former av funktionsnedsättning än IF samt tillgänglighetsarbete i stort. Vi avsätter också tid att diskutera innehåll och teman för kommande nätverksträffar, liksom hur nätverket kan arbeta vidare med olika angelägna frågor.

Datum: 13 september 2024
Tid: 09.30-15.00
Plats: Svensk biblioteksförenings kansli på Oxtorgsgränd 2 i Stockholm. T-bana Hötorget, uppgång Sergelgatan – Malmskillnadsgatan. Träffen är i första hand för fysiskt deltagande, men möjlighet finns att delta digitalt via Zoom.

Program

09.30 Drop in-fika för den som vill. Notera i anmälan om du vill delta.

10.00 Nätverkets styrgrupp hälsar välkomna. Presentation av dagens upplägg.

10.15 Jenny Rosendahl, universitetslektor i Specialpedagogik vid Stockholms universitet
Inflytande och delaktighet för unga vuxna som har intellektuell funktionsnedsättning. Jenny Rosendahl föreläser utifrån sin avhandling kring fritidsverksamhet och demokratiska processer för unga med IF.

11.15 Bensträckare

11.25 Gruppdiskussioner – erfarenhetsutbyte i smågrupper, på olika teman som deltagarna väljer i förväg.

12.15 Gemensam lunch

13.00 Anne Skaarud och Susanne Ljunglöf, specialpedagoger vid Habilitering & Hälsas resurscenter, Region Stockholm
Kommunikativt och kognitivt stöd vid IF.

14.15 Fika

14.30 Christina Johnsson, tillgänglighetssamordnare Stockholms stadsbibliotek
Dracula – en interaktiv nytolkning av Bram Stokers klassiker, utvecklad för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

15.10 Gemensam reflektion kring dagen

15.30 Slut

Anmälningsinformation:
  • Anmälan senast: 23 augusti 2024
  • Begränsat antal deltagare (max 35 fysiskt och max 100 via Zoom). Glöm inte att anmäla om du deltar fysiskt eller digitalt!
  • Tillgänglighet på Oxtorgsgränd 2: Hiss finns, handikapptoalett finns.
  • Deltagare måste vara enskilda medlemmar i Svensk biblioteksförening eller anmäld som representant i nätverket för institutionell medlem – Bli medlem här, länk öppnas i nytt fönster!

Kontaktperson för nätverksträffen: Maria Luckman, maria.luckman@karlshamn.se, 0454- 81247

Anmälan via medlemssidan
Svensk biblioteksförening går nu över till att använda medlemssidan för kommunikation och anmälningar till evenemang. När du trycker på knappen Till anmälan nedan, kommer du till medlemssidan. Om det är första gången du loggar in behöver du först klicka på ”Glömt lösenord”.

När du har loggat in väljer du ”Kommande evenemang” och anmäler dig. Kontakta info@svbib.se om du har några frågor om inloggningen.  Kom ihåg att du endast kan skapa lösenord med den e-postadress du anmält till föreningens medlemsregister.

Till anmälan