SFIS Syd och Svensk biblioteksförening, Regionförening Skåne informerar, i samarbete kompetensutvecklingsgruppen på biblioteken vid Lunds universitet, om den organisatoriska förändring som är under utveckling inom de danska forskningsbiblioteken och som ska effektivisera och styrka forskningsbiblioteken i en tid av stora utmaningar.

I en större omorganisation av forskningsbiblioteken genomfördes i 2017 en fusion av Statsbiblioteket i Aarhus och Det Kongelige Bibliotek i Köpenhamn, de två största forskningsbiblioteken, till det nya Det Kgl. Bibliotek. Samtidigt genomförs nu en sammanslagning av funktioner som bibliotekssystem och licensförvaltning under Det Kgl. Bibliotek i en organisation där Københavns Universitetsbibliotek, Aarhus University Library, Roskilde universitetsbibliotek, det Administrative Bibliotek och Aalborgs universitetsbibliotek ingår. De nationella licensförhandlingarna är från 1. juni också flyttade in under Det Kgl. Biblioteks organisation.

Tid: 1/10 15:30-17:30
Plats: Bromansalen, Universitetsbiblioteket, Lund

Program:

  1. Kira Stine Hansen, vicedirektør, Københavns Universitetsbibliotek berättar om omorganisationen från Københavns Universitetsbiblioteks perspektiv
  2. Jette Fugl, vice ordförande i Bibliotekarforbundet ger Bibliotekarforbundets kommentarer till omorganisationen
  3. Paneldiskussion

Evenemanget är öppet för medlemmar i båda föreningar, samt alla LUB-medarbetare. Vi bjuder på lättare fika. Antalet platser är begränsat, så först till kvarn! Anmäl dig via följande länk, senast den 25 september:
https://tinyurl.com/DK-omorganisation

Frågor? Hör gärna av dig till Inga-Lill på ilb[at]nias.ku.dk!

VÄLKOMMEN!