Välkommen på träff i expertnätverket för folkbibliotekschefer, med möjlighet att delta antingen på plats eller via Zoom.

Hur förbereder vi oss och är mer proaktiva i vardagen när demokrati och armlängds avstånd kan ses som en tolkningsfråga?  Vilka strategier kan vi som demokratifrämjande institutioner ha för att förbereda oss och stärka vår motståndskraft? Vi börjar med att lyssna på och delta i workshop med Ola Nilsson, därefter fokus på olika ”case” som ni skickat in i förväg.

Datum: 23 maj 2023
Tid: 13.00-16.00
Plats: Linköpings stadsbibliotek, Östgötagatan 5,. Lokal: Hörsalen eller digitalt via Zoom

Program

13.00 Ola Nilsson, från Digiteket Malmö inleder med en digital presentation och workshop
”Politisk påverkan på olika folkbiblioteks verksamhet kan ta sig många uttryck: kritiska kommentarer på sociala medier-poster, arga e-mails till politiska företrädare, uppringande och uthängande av medarbetare på nätet och hat, hot och raljans. Vi identifierar olika former av politisk påverkan och hur man som bibliotek kan förbereda sig och bemöta dem.”

Efter workshop med Ola samlas vi i fysiska resp. digitala grupper och arbetar vidare utifrån deltagarnas case – gärna med goda exempel och förslag på strategier.

Fika ingår för den som är på plats fysiskt.

16.00 Träffen beräknas vara slut. 

Kontaktperson för nätverket: Kari Wessely; kari.wessely@jarfalla.se, 0858029153

Anmälningsinformation:
  • Anmälan senast: 12 maj 2023
  • Ange i din anmälan om du vill delta fysiskt eller via Zoom
  • Mejla ditt case (exempel på konkret demokrati-dilemma från din verksamhet) till kontaktperson Kari Wessely; kari.wessely@jarfalla.se
  • Deltagare måste vara medlemmar i Svensk biblioteksförenings expertnätverk för folkbibliotekschefer

Anmälan via medlemssidan
Svensk biblioteksförening går nu över till att använda medlemssidan för kommunikation och anmälningar till evenemang. När du trycker på knappen Till anmälan nedan, kommer du till medlemssidan. Om det är första gången du loggar in behöver du först klicka på ”Glömt lösenord”.

När du har loggat in väljer du ”Kommande evenemang” och anmäler dig. Kontakta info@svbib.se om du har några frågor om inloggningen.  Kom ihåg att du endast kan skapa lösenord med den e-postadress du anmält till föreningens medlemsregister.

Till anmälan