Digikult 2020 ställs in!

”Förvaltningen för kulturutveckling måste tyvärr meddela att vi ställer in Digikult den 27-29 maj. Anledningen är Folkhälsomyndighetens information och rekommendationer till arrangörer, med hänsyn till smittoläget för coronaviruset och covid-19. 

Har du betalat deltagaravgift och eventuellt hotellrum med kreditkort kommer pengarna att återbetalas till det kortet. 

Arbetsgruppen undersöker möjligheten för någon form av digital konferens i mindre skala. Uppdatering om hur det blir med detta kommer inom kort! 

Vi planerar att genomföra Digikult som vanligt igen nästa vår, år 2021.”

Till Digikult

Välkommen till Digikult 27-29 maj, 2020!

Nytt för 2020 är att konferensen tar plats på Lisebergsteatern i Göteborg och datumen är 27-29 maj. Liksom förra gången kommer även valbara workshops erbjudas för dig som fördjupa dig i olika spår som rör digitalt kulturarv.

Under konferensen 2020 bjuder Digikult på det mesta av det bästa när det kommer till både svenska och internationella gäster med olika perspektiv på digitalt kulturarv. Bland annat kommer vi få besök av Zooniverse från USA som ger exempel på medborgarforskning, V & A Dundee från Skottland kommer att prata om storytelling, engagemangsskapande och involvering, Statens Museum for Kunst i Köpenhamn och Europeana berättar om sitt arbete med digitalisering och värdet av öppna data.

Andra tematiska spår är medie- och informationskunnighet, gamification, kulturmiljö och olika typer av användarupplevelser. I vanlig ordning kommer vi också att belysa olika digitala tillämpningar, förmedling och upplevelser från olika fält inom arkiv-, bibliotek- och museisektorerna.

Årets upplägg

Onsdag 27 maj, konferensen inleds vid lunch, Lisebergsteatern
Torsdag 28 maj, konferens på Lisebergsteatern
Fredag 29 maj, workshops, Gothia Towers

Foto: från hemsida.