Läsfrämjande för teckenspråkiga

Hur främjar vi läsning för teckenspråkiga, när svenska inte är modersmålet och den teckenspråkiga litteraturen lyser med sin frånvaro?

Datum: 19 december 2023
Tid: 09.00-12.00
Plats: Digital träff via Zoom. Länk mejlas ut inför träffen. Träffen tolkas mellan teckenspråk/tal.

Program
  • Gunilla Vigert och Åsa Gustavsson berättar om sin bok De ville mig väl, om en döv kvinna som berövas sin barndom när hon inte får lära sig teckenspråk.
  • Ingeborg Elpers-Bååth är bibliotekarie på Birgittaskolan i Örebro. Hon berättar om sitt arbete med att främja läsningen hos teckenspråkiga elever. Låt dig inspireras!
  • Diskussion kring läsfrämjande med, för och av teckenspråkiga.

Kontaktperson för nätverket:

Anmälningsinformation:

Anmälan senast: 13 december 2022. Max 100 deltagare.

Deltagare måste vara enskilda medlemmar i Svensk biblioteksförening eller anmäld som representant i nätverket för institutionell medlem –Bli medlem här, länk öppnas i nytt fönster! 

Anmälan via medlemssidan
Svensk biblioteksförening går nu över till att använda medlemssidan för kommunikation och anmälningar till evenemang. När du trycker på knappen Till anmälan nedan, kommer du till medlemssidan. Om det är första gången du loggar in behöver du först klicka på ”Glömt lösenord”.

När du har loggat in väljer du ”Kommande evenemang” och anmäler dig. Kontakta info@svbib.se om du har några frågor om inloggningen.  Kom ihåg att du endast kan skapa lösenord med den e-postadress du anmält till föreningens medlemsregister.

Till anmälan