Vi inspireras av olika sätt att arbeta digitalt. Dagen avslutas med diskussioner i smågrupper då vi inspireras av varandras erfarenheter.


Datum
: 22 mars 2024
Tid: 08.30-15.00
Plats: Svensk biblioteksförenings kansli på Oxtorgsgränd 2 i Stockholm. T-bana Hötorget, uppgång Sergelgatan – Malmskillnadsgatan.

Program

08.30 Kaffe och macka

09.00 Välkommen

09.15 Frida Eriksson och Sara Malmer, Ekerö bibliotek,
berättar om digitala träffar med unga skribenter då de jobbat med att skapa och ge ut en novellsamling. Projektet har haft två omgångar, 2021 och 2023. Tips, lärdomar och tankar inför framtiden.

10.15 Paus

10.30 Spelcirkel – en bokcirkel fast med datorspel
Bibliotekarier från Kristianstads stadsbibliotek berättar om sin spelcirkel där alla har spelat samma datorspel. Hur gick snacket, vilka spel har de spelat och hur gör man?

11.30 Lunch 

12.30 Margaretha Ullström och Birgitta Alm från IBBY berättar om projektet Ett bibliotek i en resväska
Ukrainas barnbibliotek ligger i ruiner men de ukrainska barnen och ungdomarna får ändå livsmod och livsglädje genom digitala berättelser och bilder.

13.30 Diskussioner i smågrupper
Vilka digitala verksamheter och evenemang finns det ute i Sverige? Vi samlar ihop till en inspirationslista!

14.30 Avslutande diskussion

15.00 Beräknat avslut

Anmälningsinformation:
  • Anmälan senast: 15 mars 2024
  • Begränsat antal deltagare (max 35)
  • Deltagare måste vara enskilda medlemmar i Svensk biblioteksförening eller anmäld som representant i nätverket för institutionell medlem – Bli medlem här, länk öppnas i nytt fönster!

Kontaktperson för nätverksträffen: Linnéa Björkman, 076-643 9929, linnea.bjorkman@taby.se

Anmälan via medlemssidan
Svensk biblioteksförening går nu över till att använda medlemssidan för kommunikation och anmälningar till evenemang. När du trycker på knappen Till anmälan nedan, kommer du till medlemssidan. Om det är första gången du loggar in behöver du först klicka på ”Glömt lösenord”.

När du har loggat in väljer du ”Kommande evenemang” och anmäler dig. Kontakta info@svbib.se om du har några frågor om inloggningen.  Kom ihåg att du endast kan skapa lösenord med den e-postadress du anmält till föreningens medlemsregister.

Till anmälan