Välkommen till en fysisk nätverksträff med möjlighet att delta även digitalt!

Datum: 8 december 2022
Tid: 09.00-15.30, fika finns framdukat från 08.30
Plats: Svensk biblioteksförenings kansli på Oxtorgsgränd 2 i Stockholm. T-bana Hötorget, uppgång Sergelgatan – Malmskillnadsgatan.

Föreläsningarna och workshoppen på förmiddagen äger rum på föreningens kansli. Eftermiddagens del kan du delta i digitalt via Zoom. Du anger i din anmälan om du deltar fysiskt eller digitalt. Mötet har ett begränsat antal fysiska deltagare. Om antalet fylls stängs möjligheterna till fysisk anmälan innan sista svarsdag.

Program

08.30 Drop-in-fika. OBS! För ett hållbarhetstänk; meddela om du INTE tänkt vara med på morgonfikat!

09.00 Vilseledning i digital media – Johanna Muhrbeck, doktorand, Försvarshögskolan
Johanna har forskat inom området sedan 2019. Området är på ett sätt välkänt för biblioteken, på ett annat sätt inte. Johanna berättar om sin pågående forskning om vilseledning i digital media.

10.00 Workshop: att förankra bibliotekets samhällsviktiga roll – Jenny Dagermark, FOI och Eleonor Grenholm, KB
Målet med workshopen är att identifiera de aktörer och funktioner som biblioteken behöver kroka arm med för att säkra uppdrag och resurser vad gäller bibliotekens roll i totalförsvaret

11.00 Myndigheten för psykologiskt försvar – Irene Christensson, Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF)
MPF har ett huvuduppdrag som är att leda arbetet med samordning och utveckling av olika aktörers verksamhet inom Sveriges psykologiskt försvar. De erbjuder stöd till myndigheter, kommuner, regioner, företag och organisationer samt bidrar till att stärka befolkningens motståndskraft.

12.00 Lunch

13.00-15.00 Här är det möjligt att delta digitalt

  • Styrgruppen har ordet
  • Diskussion/workshop; är bibliotekens beredskap god? Hur kan nätverket (fortsätta) att stärka hela bibliotekssverige? Vi ringar in tillsammans.
  • Marskonferensen 2023, tema BEREDSKAP
  • Biblioteksdagarna 2023, tema ÖPPENHET
  • Övriga frågor

15.00 Fika och avslutande samtal

15.30 Tack för idag!

Kontaktperson för nätverket:
Malin Pagels 0723-625011 och Jenny Lindmark Svedgård 0703-228677

Anmälningsinformation:

Anmälan senast 1 december 2022

Deltagare måste vara enskilda medlemmar i Svensk biblioteksförening eller anmäld som representant i nätverket för institutionell medlem –Bli medlem här, länk öppnas i nytt fönster! 

Anmälan via medlemssidan
Svensk biblioteksförening går nu över till att använda medlemssidan för kommunikation och anmälningar till evenemang. När du trycker på knappen Till anmälan nedan, kommer du till medlemssidan. Om det är första gången du loggar in behöver du först klicka på ”Glömt lösenord”.

När du har loggat in väljer du ”Kommande evenemang” och anmäler dig. Kontakta info@svbib.se om du har några frågor om inloggningen.  Kom ihåg att du endast kan skapa lösenord med den e-postadress du anmält till föreningens medlemsregister.

Till anmälan