Välkommen att delta i höstens digitala möte med Svensk biblioteksförenings expertnätverk för service till studenter med läs- och skrivnedsättning på högskola och universitet.

Den här gången är temat för träffen talböcker på tentamen och den nya sidan om §17 i upphovsrättslagen i Legimus, https://www.legimus.se/213544/information-om-mtm-s-produktion-och-spridning-enligt-upphovsrattslagen

Datum: 6 december 2022
Tid: 09.00-12.00
Plats: Digital träff via Zoom. Länk mejlas ut inför träffen.

Program

09.00 Introduktion

09.10 Information om MTM:s sida om produktion enligt §§17a och 17e i upphovsrättslagen, och om vilka grupper som omfattas av paragraferna
Frågestund och samtal med Hanna Lind och Elna Jönsson, verksjurister, MTM

10.00 Paus

10.20-11.00 Talböcker på tentamen
Det är vanligt att studenter får ta med sig böcker till tentamen, både till analoga och digitala tentamina. Hur påverkar det studenter som använder talböcker, tekniskt och policymässigt? Det finns inga färdiga svar, men vi påbörjar en diskussion.

10.20             Linda Alfredsson, Mälardalens universitetsbibliotek
10.35             Anna Lok, samordnare, Södertörns högskola
10.50             Sam Berglund, studieadministratör, Malmö universitet

11.00 Gruppdiskussioner 

11.25 Återsamling och sammanfattning

12.00 Träffen beräknas senast vara slut

Kontaktperson för nätverket:
Åsa Forsberg, Lunds universitet. Tel 070-299 89 09, e-post: asa.forsberg@ub.lu.se

Anmälningsinformation:

Anmälan senast: 2 december 2022

Deltagare måste vara enskilda medlemmar i Svensk biblioteksförening eller anmäld som representant i nätverket för institutionell medlem –Bli medlem här, länk öppnas i nytt fönster! 

Anmälan via medlemssidan
Svensk biblioteksförening går nu över till att använda medlemssidan för kommunikation och anmälningar till evenemang. När du trycker på knappen Till anmälan nedan, kommer du till medlemssidan. Om det är första gången du loggar in behöver du först klicka på ”Glömt lösenord”.

När du har loggat in väljer du ”Kommande evenemang” och anmäler dig. Kontakta info@svbib.se om du har några frågor om inloggningen.  Kom ihåg att du endast kan skapa lösenord med den e-postadress du anmält till föreningens medlemsregister.

Till anmälan