Varmt välkomna till Svensk Biblioteksförening Västs årsmöte tisdagen den 10 mars, kl 18.00!

Vi ses i Världslitteraturhusets lokaler, Gamlestads torg 11, Göteborg. Om man kör bil kan man skriva in Sankt Pedersgatan eller Gert Tomessons gata, för att hamna rätt. Det är infart från Slakthusgatan, direkt till höger efter viadukten när en kommer från Slakthusområdet. Men det går inte att köra ända fram till huset.

Efter årsmötet samtalar författaren Kenneth Hermele om sin bok ”En shetl i Stockholm”  och efter samtalet blir det mat och dryck.

Om du vill lyfta någon fråga, förslag på aktivitet eller synpunkt på verksamheten, skicka in en motion till oss i styrelsen. Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast onsdagen den 26 februari.
Mailadressen ser du här nedan.

Vi vill ha din anmälan senast den 3 mars. Om du har frågor, kontakta svbfvast@gmail.com

Kl 18:30 -21.00 Litterär afton med Kenneth Hermele

Vår gäst denna kväll är författaren Kenneth Hermele som kommer att samtala om sin bok  En shtetl i Stockholm. Berättelsen handlar om pojken Kenneth som växer upp på 50-talet i en ortodox judisk familj på Södermalm i Stockholm där de bor i ett halvmodernt hus reserverat för fattiga judar. Båda föräldrarna har flytt till Sverige åren före kriget. Kenneths liv avgränsas av judehuset, judisk släkt och umgänge, den judiska skolan och av synagogan på St Paulsgatan. Han lever i en shtetl, ett judiskt samhälle mitt i samhället. Just så som många från andra kulturer gör i Sverige idag.

Kenneth Hermele är ekonom och författare, bor och verkar i Göteborg. Med ett tjugotal skrifter om utvecklingsfrågor bakom sig kom hans uppväxtskildring En shtetl i Stockholm att nomineras till Augustpriset 2018 och juryns motivering lydde:

”Lågmält och lyhört, med minnet som kalejdoskop, fogar Kenneth Hermele sin familjeberättelse i ett historiskt skeende präglat av omvälvningar med eko i vår samtid. Här stöts identitet och olikheter mot konventioner och förväntningar medan utanförskap blir boja och fördel. Det är tankeväckande, insiktsfullt och vackert.”

Efter samtalet blir det mat, dryck och medlemsmingel.

Varmt välkommen!

Styrelsen för

Svensk biblioteksförening i Väst