I år blir Sveriges största litteraturfestival Littfest av digitalt, och kommer att sändas i form av ett tre dagar långt TV-program som programleds av Yukiko Duke och Po Tidholm.

Festivalen går av stapeln nästa helg, mellan 18-20 mars. Fokuset i år är mer lokalt för att minska resandet, och några exempel på författare som medverkar är Balsam Karam, Judith Kiros, Annika Norlin, Malin Nord, Marit Kapla, David Väyrynen, Linnea Axelsson, Karin Smirnoff, Dennis Lyxsén och Patrik Lundberg.

Alla samtal kommer att spelas in på Folkets Hus i Umeå och tanken är att det ska bli så likt en vanlig festivalhelg som möjligt. Det kommer anordnas litteraturquiz och det kommer finnas en livechatt där man kan ställa frågor till författarna på scenen. Plattformen som festivalen livesänds via erbjuder även besökarna att skapa olika digitala rum där man kan kolla tillsammans med sina vänner. Förhoppningsvis kan vi tillsammans skapa lite festivalstämning i livechatten i väntan på Littfest 2022 som förhoppningsvis kan äga rum i fysisk form som vanligt.

Ni kan köpa biljetter via länk nedan.

Köp biljett

Ett festivalpass kostar endast 100 kr!

Här kan du lsa mer om festivalen, öppnas i nytt fönster!

Foto: Henke Olofsson