Expertnätverket för barn- och ungdomsbibliotek och expertnätverket för, med och om nationella minoriteter och urfolket samerna.

Välkommen på vår samarrangerade digitala nätverksträff som syftar till att fortbilda bibliotekspersonal om judisk kultur på bibliotek, med särskilt fokus på barn och unga. Föreläsare är Johanna Schreiber och Nakima Schreiber, som tillsammans har skapat boken Barnens judiska år. Frågor till föreläsarna kan skickas in på förhand, senast den 30 maj på denna mejladress: nmochurfolkbibliotek@gmail.com

Arrangörer är Expertnätverket för barn- och ungdomsbibliotek, Expertnätverket för, med och om nationella minoriteter och urfolket samerna samt Resursbiblioteket för jiddisch och judisk kultur.

Datum: 1 juni 2023
Tid: 09:00–11:00
Plats: Digital träff via Zoom. Länk finns på medlemssidan (se nedan)

Program

09:00 Välkomna / intro

09:05 Minoritet och identitet

09:50 Paus

10:05 Att ”juda” tillsammans

10:55 Summering och frågor

Kontaktperson och kontaktuppgifter:
Åsa-Maria Berg Levinsson, asamaria.berg@gmail.com, 0723-66 35 77
Linnéa Björkman, linnea.bjorkman@taby.se

Anmälningsinformation:

Anmälan senast: 30 maj 2023. Deltagare måste vara enskilda medlemmar i Svensk biblioteksförening eller anmäld som representant i nätverket för institutionell medlem –Bli medlem här, länk öppnas i nytt fönster! 

Anmälan via medlemssidan
Svensk biblioteksförening går nu över till att använda medlemssidan för kommunikation och anmälningar till evenemang. När du trycker på knappen Till anmälan nedan, kommer du till medlemssidan. Om det är första gången du loggar in behöver du först klicka på ”Glömt lösenord”.

När du har loggat in väljer du ”Kommande evenemang” och anmäler dig. Kontakta info@svbib.se om du har några frågor om inloggningen.  Kom ihåg att du endast kan skapa lösenord med den e-postadress du anmält till föreningens medlemsregister.

Till anmälan