Expertnätverket för biblioterapeutiska arbetssätt anordnar nätverksträff.

Nätverket utforskar berättelsens roll i kultur- och hälsosammanhang genom metoder som det biblioterapeutiska arbetssättet, Shared Reading, med mera. Nätverket fungerar som inspiration och stöd för oss som på olika sätt aktivt använder och har genomgått utbildning i Sverige (”Det biblioterapeutiska arbetssättet” vid Ersta Sköndal Bräcke högskola och/eller ”Biblioterapi i teori och praktik” vid Göteborgs universitet).

Datum: torsdag 1 september till och med fredag 2 september 2022.
Tid: 13.00-18.00 dag 1, och 9.00-13.00 dag 2.
Plats: Svensk biblioteksförenings kansli på Oxtorgsgatan 2 i Stockholm. T-bana Hötorget, uppgång Sergelgatan – Malmskillnadsgatan.

OBS!
Programmet har korrigerats den 19 augusti p g a av att en av föreläsarna fått förhinder. 

Program torsdag 1 september

13.00 Incheckning/runda (kort för oss som hann presentera oss sist och lite längre, ca 5-7 min, för dom som inte hann/var med sist).

14.15 ca Fikapaus

14.30-17.00 Eva Bergstedt föreläser och håller i skrivövningar
Eva är journalist och skriver om biblioterapi i olika medier. Hon föreläser om biblioterapi, har egna grupper och har under de senaste åren fokuserat alltmer på det reflekterande skrivandet. Just nu går hon utbildningen i reflekterande skrivande som genomförs av Regionbibliotek Örebro, hon har genomfört distansutbildningar inom expressive writing i England och är nyligen utbildad skrivpedagog.

17.30 ca Gemensam middag
Frivillig middag på närliggande restaurang på egen bekostnad. Exakt tid och plats kommer meddelas när det närmar sig.

Program fredag 2 september

9.00 Black out Poetry med Eva Selin
Black out Poetry är känt inom biblioterapin. I en workshop med bokhäxan, bibliotekarien och bibliotekskonsulten Eva Selin undersöker vi metoden på ett djupare plan.

09.45 Fikapaus

10.15 Black out Poetry fortsätter

11.00 Skrivövningar med Birgitta Winlöf
Övningen utgår från Pennebaker och går ut på att utifrån en obehaglig händelse skriva från fyra olika perspektiv; The Big Picture,  I, me and my,  The Other People och Another Big Picture. Alla delarna skrivs under fem minuter var, sammanlagt 30-40 minuter. Birgitta deltog i den första utbildning på Ersta Sköndal högskola, höstterminen 2017 och arbetar som bibliotekskonsulent på Länsbibliotek Dalarna sedan drygt 20 år.

12.00 Avslut med lunch

Anmälningsinformation:
  • Anmälan senast: 24 augusti 2022
  • Begränsat antal deltagare
  • Deltagare måste vara enskilda medlemmar i Svensk biblioteksförening eller anmäld som representant i nätverket för institutionell medlem – Bli medlem här, länk öppnas i nytt fönster!

Till anmälan