Välkommen till den första nätverksträffen om Biblioterapi ❤️ Bibliotek med Expertnätverket för biblioterapeutiska arbetssätt.

I enlighet med Folkhälsomyndighetens nya direktiv ställer vi om nätverksträffen och håller den digitalt!

Nätverket utforskar berättelsens roll i kultur- och hälsosammanhang genom metoder som det biblioterapeutiska arbetssättet, Shared Reading mm. Nätverket fungerar som inspiration och stöd för oss som på olika sätt aktivt använder och har genomgått utbildning i Sverige (”Det biblioterapeutiska arbetssättet” vid Ersta Sköndal Bräcke högskola och/eller ”Biblioterapi i teori och praktik” vid Göteborgs universitet).

Datum: torsdag 3 februari – fredag 4 februari 2022
Tid: 13.00-15.30 dag 1 och 9.30-12.00 dag 2
Plats: Digital träff via Microsoft Teams

Program torsdag 3 februari

13.00 Incheckning/runda
14.00 Nina Ström berättar om nya boken ”Läs dig själv”
14.30 Paus
14.50 Avslutande diskussioner
15.30 Planerad sluttid, dag 1

Program fredag 4 februari

9.30 DELA – Dela med dig av din erfarenhet

Ett antal av er som redan jobbar/har jobbat med olika projekt/satsningar/provat på (eller som allmänt låter det biblioterapeutiska genomsyra ert yrkesliv och kanske t o m liv) kommer att dela antingen en pecha kucha (bildspel på ca 6-7 min) eller en liten film på motsvarande minuter. Eller på annat sätt dela med oss andra i nätverket. Kanske bara tipsa om någon webbsida eller Instagramkonto, t ex @bokakuten och Läsplåster. De som nyligen skrivit uppsatser i ämnet har blivit inbjudna att delge oss en sammanfattning av sina tankar på motsvarande sätt. De som inte kan delta kommer att kunna ta del av digitalt material i efterhand.

10.30 -11.00 Paus
11.00 Fortsatt dela och avslutande runda
12.00 Planerad sluttid, dag 2

Anmälningsinformation:
  • Anmälan senast: 30 januari 2022
  • Begränsat antal deltagare
  • Deltagare måste vara enskilda medlemmar i Svensk biblioteksförening eller anmäld som representant i nätverket för institutionell medlem – Bli medlem här!

Till anmälan