Onsdag 10 juni bjuder expertnätverket för bibliotek och Agenda 2030 i samarbete med expertnätverket för IFLA in till en digital nätverksträff med temat Library Map of the World.

IFLA Library Map of the World (LMW) är en plattform för att samla SDG stories, det vill säga berättelser om hur bibliotek världen över genom olika aktiviteter och program bidrar till att uppfylla FN:s sjutton hållbarhetsmål.

Du kan läsa redan publicerade berättelser på librarymap.ifla.org/stories och inspireras av de aktiviteter, projekt och program anordnade av eller i samarbete med bibliotek världen över.

På nätverksträffen kommer IFLA:s representant Kristīne Pabērza berätta om LMW:s tillkomst, syfte och hur vi kan bidra med våra goda exempel till kartan. Formatet för IFLA:s SDG stories är specifikt utformat för att kunna användas för påverkansarbete lokalt och globalt och Kristīne kommer att ta oss igenom alla delar i processen och förklara vilken information som samlas in och varför.

Varmt välkomna!

Viktig information

Antalet deltagare är begränsat och kan stängas före sista anmälningsdatum, så anmäl dig snarast och senast den 5 juni.

Klicka här för att anmäla dig till träffen

Träffen kommer att hållas på Zoom (lösenord skickas till alla som anmält sig).

Länk till Zoom

Program

9:00-9:10
Hej och välkommen – Karolina Andersdotter, Expertnätverket för bibliotek och Agenda 2030 och Catharina Isberg, Expertnätverket för IFLA

9:10-10:00
Presentation av IFLA Library Map of the World och SDG stories – Kristīne Pabērza Ramiresa, member engagement officer på IFLA

10:15-11:50
Workshop – hur du bidrar med din SDG story till Library Map of the World – datainsamling, skrivtips och uppföljning

11:50-12:00
Avslut och tack för idag