Främja läsningen genom att delta i kampanjen Read Hour – en timmes läsning. Read Hour är ett finskt initiativ som startades av Barn- och ungdomsstiftelsen år 2019.

Läsrörelsen är den samlande kraften i Sverige för Read Hour, ett finskt initiativ som startades av Barn- och ungdomsstiftelsen 2019 med en stor läskunnighetskampanj som kulminerade på FN:s läskunnighetsdag den 8 september kl. 19 med en timmes gemensam läsning. Ett initiativ som man vill sprida till andra länder.

162 Läsande förebilder – i alla åldrar och med olika bakgrund – har anslutit sig till satsningen Read Hour, för att stärka läsningen i Sverige. Det uppmärksammas i sociala medier och i helsidesannonser i tidningar.

Den 8 september vill vi gärna att du med telefonens hjälp gör en kort film där du under en minut läser ett citat ur en bok eller bara visar vad du läser, och lägger upp det på sociala medier med hashtaggen #ReadHourSverige och gärna även #ReadHour så det syns i alla länder.

Arbetet med Read Hour i Sverige görs med stöd av Lärarstiftelsen, Svenska Akademien och Microsoft. Samarbetspartners är: Nätverket Läslov – med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag – Story House Egmont, Pressbyrån, Bonnierförlagen, Storytel, Moomin Characters och Rights & Brands. Kutlurrådet och Läsrådet stöttar Read Hour.

Läs mer om Readhour på deras webbplats, länk öppnas i ny flik!