Den 3–4 maj 2024 är det dags för den sjätte upplagan av Angereds bokmässa, ett evenemang där litteratur från förorten står i centrum.

Sedan 2018 har Angereds bokmässa etablerat sig som en viktig scen för litteratur och poesi från förorten och på andra språk än svenska. I våras strömmade runt 3000 besökare till kulturhuset Blå Stället för att lyssna på stjärnor som Warsan Shire, Nicolas Lunabba och Nora Khalil – men även för att upptäcka nya röster, botanisera bland bokborden och ta del av workshops, seminarier och spoken word.

Den 1 november öppnar intresseanmälan inför 2024 års upplaga och alla författare och poeter med koppling till förorten, eller som skriver på andra språk än svenska, är välkomna att ansöka. Den 3 maj inleds bokmässan med en spoken word-kväll och på lördagen den 4 maj bjuds det på ett dagsprogram med samtal och seminarier, läsningar, bokbord och utomhusaktiviteter.

Angereds bokmässa grundades 2018, på initiativ av författarna José Romero och Yarko Rhea Salazar. De ville skapa en litterär arena utanför stadskärnan, med fokus på författarskap från förorten och på andra språk än svenska. Evenemanget vill ta litteraturen till medborgarna och göra den tillgänglig för fler. Därför är det också gratis att medverka i och att besöka bokmässan.

Läs mer om bokmässan via Göteborg stads hemsida, länk öppnas i ny flik.

Foto: Pressfoto från Angereds bokmässa. Fotograf Maria Kopp.