Språkstart Halland inspirerar föräldrar att språkträna sina barn med hjälp av Instagram.

Region Halland har i över 10 års tid inspirerat föräldrar att tala, rimma, ramsa, sjunga och leka mer tillsammans med sina barn. Språkstart Halland är ett initiativ för att förstärka och fortsätta detta arbete. För att ytterligare stärka små barns språkkunskaper i dagens alltmer snabbrörliga samhälle lanseras nu ett digitalt språktränarverktyg via världens största bilderbok: Instagram.

– Vi ville hitta ett sätt att inspirera föräldrar att språkträna mer med sina barn genom att helt enkelt nyttja redan existerande beteenden. Idag ägnar vi i genomsnitt två timmar per dag åt att scrolla runt på sociala medier, säger Maria Ehde Andersson på Språkstart Halland.

Här kan du läsa mer om projektet, öppnas i nytt fönster!

Dela Språket (@delaspraket) är ett konto på Instagram där innehållet fungerar som en digital pekbok för vuxna som har barn mellan 1–5 år. Genom att följa kontot blir föräldrar påminda om hur viktig deras barns språkutveckling är samtidigt som de möts av dagliga språkträningsövningar i sitt Instagramflöde. Kontot ämnar skapa en ny vana hos föräldrar att använda det som finns omkring dem för att på ett enkelt och effektivt vis prata mer med sina barn.

Instagramkontot @delaspraket kommer att posta löpande övningar under sommaren.