Som medlem i Svensk biblioteksförenings expertnätverk för bibliotekens lärandemiljöer är du välkommen att följa med på en studieresa till Oslo. Det blir två dagar av inspiration och erfarenhetsutbyte med kollegor i nätverket.

Vi kommer att få en guidad visning av det nybyggda och prisbelönta huvudbiblioteket Deichman Björvika ritat av Lundhagem och Atelier Oslo. Det ligger centralt beläget mellan Oslo S och Operan och öppnade för allmänheten 2020. Vidare kommer vi besöka Norges största forskningsbibliotek HumSam-biblioteket och få höra hur de arbetar med sina lärandemiljöer på biblioteket.

Datum: 30-31 maj 2023
Plats: Oslo, Norge
OBS! Alla resor, boende och förtäring sker på egen bekostnad!

Program (mindre ändringar kan komma närmare inpå resan)

Tisdag 30 maj
Resa till Oslo, som bokas och betalas av var och en.

12:30 Gemensam lunch, för den som vill, på restaurang Centropa som ligger i biblioteket Deichman Björvika. Anmäl dig i formuläret!
Samling utanför biblioteket; Anne-Cath. Vestlys plass 1, Oslo.

14:30 Guidad visning
Efter studiebesöket har du tid att checka in på ditt boende eller utforska Oslo på egen hand.

19.00 Gemensam middag
På kvällen finns möjlighet till gemensam middag för den som vill. Vi behöver veta om du vill följa med så vi kan boka lämplig restaurang. Anmäl dig i formuläret!

Onsdag 31 maj
09:30 Besök på Hum-Sam biblioteket
Samling utanför biblioteket; Georg Sverdrups hus Moltke Moes vei 39, Oslo.

11.30 Innan hemresan hoppas vi på en gemensam avslutande lunch med tid för reflektioner
Vill du avsluta med lunch; anmäl dig i formuläret!

Förhoppningsvis finns också tid för intresserade att besöka det nya Munchmuseet eller Najsonalmuseet som båda ligger i närheten av stationen.

Hemresa, som bokas och betalas av var och en.

Kontaktperson för nätverket:Linn Bech-Hanssen, Tel. 031-786 65 29, linn.bech-hanssen@ub.gu.se

Anmälningsinformation:
  • Anmälan senast: 5 maj 2023
  • Deltagare måste vara enskilda medlemmar i Svensk biblioteksförening eller anmäld som representant i nätverket för institutionell medlem – Bli medlem här!

Anmälan via medlemssidan
Svensk biblioteksförening går nu över till att använda medlemssidan för kommunikation och anmälningar till evenemang. När du trycker på knappen Till anmälan nedan, kommer du till medlemssidan. Om det är första gången du loggar in behöver du först klicka på ”Glömt lösenord”.

När du har loggat in väljer du ”Kommande evenemang” och anmäler dig. Kontakta info@svbib.se om du har några frågor om inloggningen.  Kom ihåg att du endast kan skapa lösenord med den e-postadress du anmält till föreningens medlemsregister.

Till anmälan