Biblioteksdatasystem – alternativ och valmöjligheter

Vi fokuserar denna gång på system för folkbibliotek, både biblioteksdatasystem och webb. Finns det realistiska alternativ till de förhärskande systemen? Vad kan vi förvänta oss i en nära framtid? Vi får lyssna på systemleverantörer, ta del av några biblioteks erfarenheter av olika system och utbyta erfarenheter av systemen och hur vi arbetar med webbnärvaro.

Datum: 10 februari 2023
Tid: 09.00-15.00
Plats: Svensk biblioteksförenings kansli på Oxtorgsgränd 2 i Stockholm. T-bana Hötorget, uppgång Sergelgatan – Malmskillnadsgatan.

Mötet har ett begränsat antal fysiska deltagare. Om antalet fylls stängs möjligheterna till anmälan innan sista svarsdag. All förtäring som serveras på arrangemang av Svensk biblioteksförening är vegetarisk. 

Program (kan komma att ändras något)

09.00 Välkommen med kaffe

09.30 Axiell berättar om möjligheterna med deras system och nyheter som är på gång. Tid finns för frågor.

10.15 Bensträckare

10.20 Imcode, som bygger applikationer för Koha, presenterar. Tid finns för frågor.

11.05 Gruppdiskussioner

11.30 Lunch

12.30 Koha-nätverket berättar

12.50 Representanter från olika svenska folkbibliotek, som valt olika lösningar för system och webb, berättar om sina erfarenheter, fördelar och utmaningar med de val de gjort. Tid finns för frågor.

14.20 Gruppdiskussioner inkl fika

14.50 Träffen sammanfattas och beräknas vara slut 15.00 

Kontaktperson för nätverket:
Annika Winning, annika.winning@umea.se, 070-2544522

Anmälningsinformation:

Anmälan senast: 2 februari 2023

Deltagare måste vara enskilda medlemmar i Svensk biblioteksförening eller anmäld som representant i nätverket för institutionell medlem –Bli medlem här, länk öppnas i nytt fönster! 

Anmälan via medlemssidan
Svensk biblioteksförening går nu över till att använda medlemssidan för kommunikation och anmälningar till evenemang. När du trycker på knappen Till anmälan nedan, kommer du till medlemssidan. Om det är första gången du loggar in behöver du först klicka på ”Glömt lösenord”.

När du har loggat in väljer du ”Kommande evenemang” och anmäler dig. Kontakta info@svbib.se om du har några frågor om inloggningen.  Kom ihåg att du endast kan skapa lösenord med den e-postadress du anmält till föreningens medlemsregister.

Till anmälan