Välkommen till en nätverksdag för Expertnätverket för bibliotekens roll i totalförsvaret!

Vi går på ett gemensamt studiebesök på beredskapstema till Kungliga biblioteket i Humlegården. Därefter lunch, föreläsning och nätverksmöte på föreningens kansli.

10.00-12.00 Kungliga biblioteket (KB) står stadigt i två uppdrag: nationalbibliotek med  unika samlingar och biblioteksmyndighet med uppdraget att ha nationell överblick. Vid detta studiebesök får ni en inblick i hur KB arbetar med bägge uppdragen. KB arbetar just nu med att utveckla sin egen beredskap och en nationell samling kring skydd av kulturarvet är under utveckling. KB:s säkerhetschef Anders Bessier berättar om arbetet. KB:s enhet för bibliotekssamverkan har nyligen publicerat resultatet av en kartläggning av folkbibliotekens arbete med beredskap på bibliotekens lärplattform Digiteket. Eleonor Grenholm och Lilit Nersesyan delar med sig av viktiga slutsatser från kartläggningen.

12.00 Lunch på Svensk biblioteksförening.

13.00 Marina Eklund, utvecklingsledare på Regionbibliotek Norrbotten berättar om hur man kan rusta mobila bibliotek i glesbygd inför en kris. Marina har även arbetat i projektet DigiBy, som lade grunden till ett fortsatt arbete i frågan.

13.45-14.45 Ordinarie nätverksmöte, där vi går laget runt, lyfter frågor och blickar framåt.

14.45 Avslut och fika.

15.00 Hejdå!

För den som inte har möjlighet att delta på plats denna dag, finns det möjlighet att delta digitalt på nätverksmötet klockan 13.00-15.00 via Zoom. Anmäl dig som vanligt via formuläret men ange endast digitalt deltagande i anmälan.

Anmälningsinformation
  • Anmälan senast: 3 november 2023
  • Begränsat antal deltagare (max 15)
  • Deltagare måste vara enskilda medlemmar i Svensk biblioteksförening eller anmäld som representant i nätverket för institutionell medlem – Bli medlem här, länk öppnas i nytt fönster!
Kontaktpersoner för nätverksträffen

Malin Pagels, malin.pagels@utb.mil.se 
Jenny Lindmark Svedgård, jenny.lindmark.svedgard@regionvasterbotten.se

Anmälan via medlemssidan

Svensk biblioteksförening går nu över till att använda medlemssidan för kommunikation och anmälningar till evenemang. När du trycker på knappen Till anmälan nedan, kommer du till medlemssidan. Om det är första gången du loggar in behöver du först klicka på ”Glömt lösenord”.

När du har loggat in väljer du ”Kommande evenemang” och anmäler dig. Kontakta info@svbib.se om du har några frågor om inloggningen.  Kom ihåg att du endast kan skapa lösenord med den e-postadress du anmält till föreningens medlemsregister.

Till anmälan