Välkommen att delta i höstens virtuella möte med Svensk biblioteksförenings expertnätverk för service till studenter med läs- och skrivnedsättning på högskola och universitet. Den här gången är temat för träffen dyslexi.

Program

09.00 Välkomna och introduktion.
09.10-11.10 Föreläsning om dyslexi: definitioner, aktuell forskning och appar. Idor Svensson, professor i psykologi vid Linnéuniversitetet med fokus på läs- och skrivsvårigheter och dyslexi (inkl. paus och frågestund).
11.10 Bensträckare.
11.15 Återsamling för indelning i smågrupper, efter detta diskussioner i grupperna.
11.45 Återsamling, där varje grupp lyfter det viktigaste från diskussionerna.
12.00 Avslut.

Anmälningsinformation

Anmälan senast: 1 december 2023.
Deltagare måste vara enskilda medlemmar i Svensk biblioteksförening eller anmäld som representant i nätverket för institutionell medlem – Bli medlem här, länk öppnas i nytt fönster!

Kontaktperson för nätverksträffen

Moa Stockstad, e-postadress: moa.stockstad@sh.se

Anmälan via medlemssidan

Svensk biblioteksförening går nu över till att använda medlemssidan för kommunikation och anmälningar till evenemang. När du trycker på knappen Till anmälan nedan, kommer du till medlemssidan. Om det är första gången du loggar in behöver du först klicka på ”Glömt lösenord”.

När du har loggat in väljer du ”Kommande evenemang” och anmäler dig. Kontakta info@svbib.se om du har några frågor om inloggningen. Kom ihåg att du endast kan skapa lösenord med den e-postadress du anmält till föreningens medlemsregister.

Till anmälan