Barn, unga och delaktighet

Delaktighet är en stor fråga i allas våra verksamheter just nu. Inför träffen får du väldigt gärna fundera på om du har några exempel på delaktighetsarbete på ditt, eller andras, bibliotek. Förhoppningen är att vi samlar en idé-bas som vi alla kan ta del och inspireras av. På denna träff lyssnar vi på hur bibliotekarier i Kiruna och Helsingborg har jobbat i frågan.

Datum: Fredag 24 mars 2023
Tid: 08.30-15.00
Plats: Svensk biblioteksförenings kansli på Oxtorgsgränd 2 i Stockholm. T-bana Hötorget, uppgång Sergelgatan – Malmskillnadsgatan.

Program

08.30 Kaffe och välkommen

09.00 Sanna Barsk från Kiruna stadsbibliotek berättar om arbetet med en användarbehovsundersökning för åldrarna 0-18 år inför flytten till ett nytt bibliotek. Tillsammans med kollegan Malene Jensen fick Sanna barnrättsutmärkelsen Elefanten 2020 för detta arbete.

10.15 Reflektion

10.30 Paus

10.45 Mee Årefors och Amanda Nanor berättar om Ungt inflytande, ett forum i Helsingborg där ungdomar mellan 13-19 år har möjlighet att påverka sin fritid. De kan lyfta sina åsikter och ta fram förslag på och driva olika aktiviteter tillsammans med andra ungdomar. Ett samarbete mellan stadens fritidsgårdar, mötesplatser och aktivitetshus som startade hösten 2020.

11.45 Reflektion

12.00 Lunch

13.00 Workshop/diskussion (med fika vid 14.00)

14.30 Avslutande diskussion i helgrupp

15.00 Tack och hej!

Anmälningsinformation:
  • Anmälan senast: 16 mars 2023
  • Begränsat antal deltagare, max 35
  • Deltagare måste vara enskilda medlemmar i Svensk biblioteksförening eller anmäld som representant i nätverket för institutionell medlem – Bli medlem här, länk öppnas i nytt fönster!

Kontaktperson för nätverksträffen: Linnéa Björkman, 076 208 40 24, linnea.bjorkman@taby.se

Anmälan via medlemssidan
Svensk biblioteksförening går nu över till att använda medlemssidan för kommunikation och anmälningar till evenemang. När du trycker på knappen Till anmälan nedan, kommer du till medlemssidan. Om det är första gången du loggar in behöver du först klicka på ”Glömt lösenord”.

När du har loggat in väljer du ”Kommande evenemang” och anmäler dig. Kontakta info@svbib.se om du har några frågor om inloggningen.  Kom ihåg att du endast kan skapa lösenord med den e-postadress du anmält till föreningens medlemsregister.

Till anmälan