Daniel Westman, jurist specialiserad på IT- och medierätt, ger en sammanfattning av vad det nya upphovsrättsdirektivet innebär och lyfter specifikt frågor som har relevans för biblioteken. Efter föreläsningen finns utrymme för frågor och diskussion. Deltar gör även Katarina Wiberg som har följt arbetet med nytt upphovsrättsdirektiv för Svensk biblioteksförenings räkning.

Daniel Westman arbetar bland annat med dataskydd, upphovsrätt, yttrandefrihet och ansvar på nätet, offentlighetsprincipen samt IT-avtal. Han är verksam som oberoende rådgivare till myndigheter och företag och som doktorand i rättsinformatik. Han är och har varit expert i flera statliga utredningar, till exempel Dataskyddsutredningen.

Katarina Wiberg är utredare på Svensk biblioteksförening, bland annat med fokus på upphovsrättsfrågor.

Förbered dig gärna genom att lyssna på Svensk biblioteksförenings podd: https://www.biblioteksforeningen.se/…/podcast-allt-du-beho…/

Mötet hålls via länk, https://lnu-se.zoom.us/j/759052831, och kommer att spelas in. Om du är ovan användare av Zoom och vill testa tekniken finns möjlighet från kl. 8.30.

Ingen anmälan krävs, men hör av dig till lotta.gustafsson@lnu.se om du har frågor eller vill få en kalenderinbjudan med länk till mötet.

Välkomna!