Den 24 november är det dags för IFFIS 2022 – en konferens och mötesplats för inspiration, erfarenhetsutbyte och nytänkande inom frågor som rör ett öppet vetenskapssystem.

I dag arbetar allt fler aktörer för att öppet dela data om forskning. På så sätt bidrar de till ett öppnare forskningssystem där information om vetenskapen och dess förutsättningar och resultat är tillgänglig för intressenter såväl inom som utanför forskarsamhället. Detta ställer höga krav på effektiva infrastrukturer för forskningsinformation. Hur kan dagens system utvecklas så att befintlig data kommer till användning på ett bra sätt? Hur kan vi samarbeta och skapa gemensamma standarder och kopplingar mellan systemen?

IFFIS – Infrastruktur för forskningsinformation i Sverige – är en återkommande konferens för ett öppet vetenskapssystem som vänder sig till dig som arbetar med forskningsinformation och dess infrastruktur inom FoU-sektorn. IFFIS är en mötesplats för inspiration, erfarenhetsutbyte och nytänkande inom frågor som rör ett öppet vetenskapssystem, oavsett om du arbetar på myndighet, lärosäte eller företag. Konferensen äger rum på Norra Latin i Stockholm.

Läs mer om konferensen  och anmäl dig här, länk öppnas i nytt fönster!