Intresserad av att lära dig mer om tillgängliga medier och tillgänglig läsning? Missa då inte Svenska Daisykonsortiets konferens.

Svenska Daisykonsortiet har funnits och utvecklats i 20 år; begreppet utveckling är även temat för årets SDK-konferens. Konferensen hålls på plats i Malmö med möjlighet till digital medverkan. På programmet står bland annat invigningstal av teknikhistorikern Nina Cyrén Wormbs, samt föredrag av Daisy Consortiums CEO Richard Orme och digitaliseringsforskaren Katarina Gidlund. Medverkar gör även Jenny Nilsson, utredare hos Svensk biblioteksförening.

Det kommer att ordnas en interaktiv övning för de som deltar digitalt, och de som är med på plats i Malmö kommer att få tillfälle att mingla efteråt för att fira 20-årsjubileet av Svenska Daisykonsortiet.

Läs mer om konferensen och anmäl dig här, länk öppnas i nytt fönster!

Om Svenska Daisykonsortiet

Svenska Daisykonsortiet är en sammanslutning som sprider kunskap om tillgängliga medier och tillgänglig läsning. Svenska Daisykonsortiet består av universitets och högskolebibliotek, läns- och regionbibliotek, statliga myndigheter, intresseorganisationer och föreningar.

Foto: Pixabay.