Träffen genomförs fysiskt på Svensk biblioteksförenings kansli, men vissa av delarna i programmet kommer att vara möjliga att delta i digitalt.


Datum
: 21-22 september 2023 (torsdag-fredag)
Tid: Dag 1: kl 10.00-16.00 + middag kl 18.00- ca 20.00, Dag 2: kl 09.00-11.30
Plats: Svensk biblioteksförenings kansli på Oxtorgsgränd 2 i Stockholm. T-bana Hötorget, uppgång Sergelgatan – Malmskillnadsgatan. Digitala delar via Zoom.

Program

21 september
09.00 Drop in. Fika finns framdukat.

10.00 Intro 

11.00-12.00 Workshops utifrån erfarenhetsutbyten
Del 1, kl 11-11.30, Tre parallella teman:  
1. Internutbildning. Däri ligger också frågan hur man kan jobba med eller utan certifiering.  
2. Jobba med/mot specifika målgrupper (ex nyanlända, troende osv).  
3. Program/arrangemang. Även bokcirklande.    

Del 2, kl 11.30-12, tre parallella teman:
1. Handlingsplaner 
2. Samverkan (kommunala/regionala aktörer, Pride, RFSL och andra föreningar och organisationer) 
3. Arbete med barn/unga 
 
12.00 Lunch 
 
13.00 Queerlit
Projektet Queerlit samlar svensk skönlitteratur med HBTQI-tematik och pågår 2021-2023. Inför att projektet slutar och tas över av Kvinnsam, vill vi diskutera med er hur HBTQI-litteratur kan fortsätta samlas in, få ämnesord och bli tillgänglig. 

15.30 Workshop utifrån erfarenhetsutbyte  
Bevaka hbtq+litteratur och arbete med regnbågshyllor.  

16.00 Beräknat slut på första dagen men följs av frivillig, gemensam middag som bekostas av deltagarna själva. Ange i din anmälan om du vill delta på middagen så vi vet hur många vi ska boka bord för.

22 september
09.00 Föreläsning om arbetet med boken ”Trans – fakta, forskning och erfarenhet”
Edward Summanen är socionom, genusvetare och författare som arbetat med stöd och hälsa för transpersoner sedan 2008. Han har tidigare varit sakkunnig i transfrågor på RFSL och arbetar idag med psykisk hälsa och suicidprevention på Transammans – förbundet för transpersoner och närstående. Denna föreläsning är digital!

10.00 Fika

10.30 Föreläsning Vad gör troende queers på bibblan?
En föreläsning om att leva som och möta troende hbtqi-personer med Robin Paulonen, utvecklare mänskliga rättigheter på Länsstyrelsen Västernorrland och förbundsordförande EKHO. Denna föreläsning är digital!

11.15 Uppsamling

12.00 Beräknat avslut

Middag dag 1 bekostas av deltagarna själva. Ange i din anmälan om du vill delta på middagen så vi vet hur många vi ska boka bord för.

Anmälningsinformation:
  • Anmälan senast: 10 september 2023
  • Begränsat antal deltagare (max 35 på kansliet, max 100 på Zoom)
  • Deltagare måste vara enskilda medlemmar i Svensk biblioteksförening eller anmäld som representant i nätverket för institutionell medlem – Bli medlem här, länk öppnas i nytt fönster!

Kontaktperson för nätverksträffen:  Lisu Asu, lisu.asu@kultur.goteborg.se  och Elin Wrethén, elin.wrethen@timra.se

Anmälan via medlemssidan
Svensk biblioteksförening går nu över till att använda medlemssidan för kommunikation och anmälningar till evenemang. När du trycker på knappen Till anmälan nedan, kommer du till medlemssidan. Om det är första gången du loggar in behöver du först klicka på ”Glömt lösenord”.

När du har loggat in väljer du ”Kommande evenemang” och anmäler dig. Kontakta info@svbib.se om du har några frågor om inloggningen.  Kom ihåg att du endast kan skapa lösenord med den e-postadress du anmält till föreningens medlemsregister.

Till anmälan