Metros Viralgranskaren arrangerar den 21 november en konferens om källkritik på Chinateatern i Stockholm, kl 13–17. Som medlem i Svensk biblioteksförening får du rabatterat pris på biljetterna.

Ur programmet:
  • Så känner du igen en vandringssägen.  Jack Werner, en av grundarna till Metros Viralgranskaren om vikten av källkritik.
  • Vad är myt och vad är verklighet – en betraktelse runt världsutvecklingen utifrån ett källkritiskt perspektiv. Föredrag av den internationellt erkända författaren, idéhistorikern och debattören Johan Norberg.
  • Vilka är det som luras på nätet? Metros bokaktuella Åsa Larsson går igenom motiven till att sprida falska påståenden.
  • Verktygen som genomskådar bluffarna men som du inte trodde fanns. Hugo Ewald, prisbelönt redaktör på Metros Viralgranskaren, öppnar verktygslådan.
  • Hur noggranna är svenska medier när det gäller källkritik och hur källkritiska är egentligen våra reportrar? Mattias Konnebäck, programledare i SR:s satirserie Public Service, intervjuar Gunilla Herlitz, en av 2000-talets mäktigaste mediechefer.

Mellan inslagen framförs underhållning på temat källkritik av imitatören och skådespelaren Rachel Mohlin, känd från bland annat SR:s satirserie Public Service.

Ordinarie biljettpris: 1 499 kr plus moms
Biljettpris för Svensk biblioteksförenings medlemmar: 690 kr plus moms
Använd rabattkod: SVBIB2017

Rabattkoden är bara för Svensk biblioteksförenings enskilda medlemmar. Passa på att bli medlem nu, och få medlemskap för resten av 2017 och hela 2018 för 350 kronor.

Bli medlem

Boka biljett till Viralgranskaren: En konferens om källkritik (öppnas i nytt fönster)

Foto av Jack Werner: Kate Gabor