Välkommen till ett livesänt webbinarium om barns och ungas medieanvändning.

Vad berättar unga kring livet på nätet och vad tycker de behöver göras? Hur arbetar olika aktörer för att stärka barn och ungas rättigheter i deras digitala vardag? Syftet med webbinariet är att ge aktuell kunskap, väcka tankar och skapa ett framåtsyftade samtal om barns och ungas liv på nätet. Webbinariet riktar sig till dig som direkt eller indirekt jobbar med barn och unga eller är intresserad av barn och ungas medieanvändning.

Länk till livesändningen skickas ut till anmälda deltagare innan webbinariets start. Webbinariet äger rum på Safer Internet Day. Safer Internet Day är ett kunskapsfrämjande event som har firats internationellt i över 20 år, och syftar till att uppmärksamma barn och ungas trygghet på nätet.

Välkommen att anmäla ditt deltagande! Kan du inte delta live den 6 februari? Anmäl dig och få inspelningen skickad till dig i efterhand.

Safer Internet Centre Sverige är en gemensam kraftsamling för barns och ungas trygghet på nätet, och drivs av Statens medieråd (Mediemyndigheten fr.o.m. 1 januari 2024), Bris och ECPAT. Läs mer om Safer Internet Centre Sverige här, länk öppnas i nytt fönster.

Program (uppdateras kontinuerligt)

 • Det gör barn och unga på internet.
  Martin Karlsson, utredare, Statens medieråd (fr.o.m. 1 januari 2024 Mediemyndigheten).
 • Hela min skola har sett mig naken.
  Sophie Josephsson, programchef, ECPAT.
 • Barns egna röster om utsatthet på nätet
  David Sandberg Hjelm, utvecklingsstrateg, Bris.
 • Panel 1: Samtal om ungas egna upplevelser.
 • Panel 2: Samtal om vägen framåt.

Anmäl dig här