Intresserad av hur spelifiering och textäventyr kan användas som nya sätt att jobba med digitalt läsfrämjande i biblioteket? Missa då inte webbinariet på temat!

Spelande är en stor del av många barn och ungas vardag. Om de inte spelar spel, så har de spel i tanken. Därför finns det en väldig kraft i att använda sig av spel i pedagogisk design för att främja läsande och som kreativt material. Vad är ett textäventyr och hur kan skapandet av enkla interaktiva texter engagera och motivera till ökad läs-och skrivkunnighet? Dessutom, hur kan spelifiering (gameification) användas för att skapa lust till läsning? Sista anmälningsdag är 5 oktober. 

Webbinariet är den tredje delen i webbinarieserien ”Digital läsning och digitalt läsfrämjande”. Förvaltningen för kulturutveckling VGR har i samverkan med GR (Göteborgsregionen) tagit fram två kurser som under september lanseras på Digiteket. På det här webbinariet får du en introduktion av kurserna och förståelse för hur det kan användas med barn och unga i biblioteksverksamheten. Felix Gyllenstig Serrao och Henrik Krantz, skapare av kurserna, lotsar genom tjänsten textäventyr och spelifiering.

Mer information och anmälan hittar du här, länk öppnas i nytt fönster!

Foto: Kelly Sikkema, Unsplash.