Välkommen till ett webbinarium med fokus på yttrandefrihet, mediematerial och samtal. Yttrandefriheten diskuteras mycket idag och har visat sig väcka starka känslor. Ändå är den en självklar del av Sveriges grundlag sedan länge.

Hur kan vi samtala för att fördjupa en gemensam förståelse? Vilka rättigheter och skyldigheter har vi? På vilket sätt kan UR bidra till samtalet, vilka kunskaper och verktyg finns? I webbinariet presenteras radio- och tv från UR och exempel på lektionsupplägg från folkhögskollärare.

Dessutom: Skicka in din fråga!
Inför webbinariet skickar vi ut ett videoklipp med juristen Maryam Arfaoui, som är specialiserad inom mänskliga rättigheter och brottmål. Vi följer upp webbinariet med hennes svar på era frågor skriftligt i efterhand.

• Skicka in dina frågor i förväg, eller efter webbinariet. Svar utlovas.
• Lyssna på kollegor om hur de använder UR:s program i sin undervisning.
• Producenter och pedagoger från UR delar med sig av sina erfarenheter av programproduktion och att använda media i pedagogiska samtal.
• Vi delar erfarenheter och tankar tillsammans i mindre grupprum.

Webbinariet vänder sig till dig som arbetar med vuxnas lärande.Det kostar inget att delta och du får gärna dela inbjudan till kollegor och personer i ditt nätverk.

Anmäl dig här

Foto: Unsplash.