Virtuella världar och datorer som skriver text snabbare än människor. För att ny teknik ska göra våra liv bättre krävs etiska riktlinjer för hur de utvecklas och används. Hur vill du att framtiden ska se ut? Torsdagen den 23 februari kan du göra din röst hörd!

Föreställ dig en framtid där vi umgås med vänner i virtuella världar, reser till främmande platser utan att lämna soffan, lär oss nya yrken med VR-glasögon. Datorer skriver texter snabbare och bättre än människor, och översätter mellan språk så att vi kan kommunicera enkelt med människor i andra delar av världen. Låter det spännande eller läskigt? Kanske både och? Ny teknik kan göra våra liv bättre, men det är viktigt att ta hänsyn till etiska utmaningar och oönskade konsekvenser. Välkommen till en kväll där du får spela ett nytt brädspel och vara med och diskutera nya tekniker som kan bli en del av vår vardag inom fem till tio år.

  • Du måste vara minst 18 år för att delta och du behöver föranmäla dig.
  • Du kommer att få signera ett samtyckesavtal som godkänner att vi antecknar vid diskussionerna, avtalet skickas till dig via mail på förhand.
  • Dokumentationen sker anonymt, det kommer inte vara möjligt att se i efterhand vad just du har sagt och vi sparar ingen information om deltagarna.
  • Alla deltagare får ett presentkort på 150 kronor.

Läs mer om evenemanget och anmäl dig här, länk öppnas i nytt fönster!