Vi på Svensk biblioteksförening har många fantastiska medlemmar. Den här månaden vill vi uppmärksamma April Karlsson som jobbar främst som filialansvarig på Floda bibliotek, där hon också har ansvar för vuxenverksamheten.

Hon jobbar även stundtals på huvudbiblioteket i Lerum, där hon har ansvar för mångspråk.

– Jag blev medlem 2015, när jag fortfarande var student på Bibliotekshögskolan, säger Karlsson.

Varför valde du att bli medlem i Svensk biblioteksförening?
– Jag valde att bli studentmedlem i Svensk biblioteksförening för att ha möjlighet att delta i olika evenemang föreningen hade ordnat. Sedan har jag fortsatt vara medlem för att hålla mig uppdaterad om vad som händer i biblioteksvärlden, samt för att ha möjlighet att delta i nätverksträffar.

Vad är den viktigaste frågan på ditt jobb just nu?
– Det är lite svårt att säga vilken fråga som är den viktigaste, då det är många väldigt viktiga frågor, men tillgänglighet är något vi försöker fokusera lite extra på nu. Alla ska ha möjlighet att ta del av bibliotekets tjänster oavsett funktionsförmåga eller förutsättningar.

Vad gör du på fritiden?
– På min fritid ägnar jag mycket tid åt musik. Jag spelar piano och sjunger i en internationell kör. Det blir också lite karaoke då och då. Annars tycker jag mycket om att gå ut och äta god mat tillsammans med min man eller mina vänner. Eller bara vara hemma och leka och gosa med mina två katter.