Genom resestipendium från Svensk biblioteksförening har Camilla Lindelöw, åkt till Leiden och sommarskolan vid ”The Centre for Science and Technology Studies” samt ”International Conference on Science”, ”Technology and Innovation Indicators”. Nu har hon skrivit en rapport om resan.

– Jag är mycket nöjd med resan, både kursen och konferensen gav många värdefulla kunskaper och jag fick tillfälle att knyta flera kontakter med andra forskare, säger Lindelöw.

Syftet med resan var bland annat att lära dig mer om bibliometriska teorier och metoder och knyta kontakter med forskare som arbetar med likande saker, känner du att du har fått det?
– Ja, kursen var väl balanserad mellan teori och metod, inom teori pratade vi om hur viktigt det är att hantera kausalitet inom bibliometri. Vi fick också pröva flera metoder som jag redan har använt mig av i mitt arbete sedan dess. Jag träffade forskare från bland annat Kanada, Japan och Brasilien, några av dem har jag fortsatt att diskutera med även efter resan, svarar Lindelöw.

Vad är det viktigaste du har tagit med dig tillbaka hem?
– Hur viktigt det är att få bli en del av ett sammanhang, att träffa de andra forskarna och fråga om möjligheter till utbytesstudier eller forskningsmöjligheter efter disputationen. Att få träffa och prata med de andra forskarna var det bästa med resan, säger Lindelöw.

Hur kommer du att använda dig av det du har fått med från resan?
– Jag har redan börjat använda en del, och planerar att använda ytterligare delar, framför allt från kursen. Nu arbetar jag på den första av de studier som kommer ingå i mitt doktorandprojekt, samtidigt som jag undervisar på högskolan i Borås. Jag arbetar också en hel del med det datalabb som institutionen har, säger Lindelöw.

Här kan du läsa hennes rapport, länk öppnas i nytt fönster!