Biblioteksdagarna 2021 kan kännas långt borta, vi har ju 2020 års konferens att genomföra, men det gäller att ligga långt fram i planeringen när en arrangerar stora evenemang.

Anna Lindahl och Karin Martinsson från kansliet har varit i Östersund, där Biblioteksdagarna 2021 kommer att hållas, för att tillsammans med vår konferensarrangör MeetX och med Destination Östersund titta på lämpliga lokaler.

– Vi träffade bibliotekschef Maj Eriksson och förvaltningschef Johan Palm och fick en guidad tur av Östersunds vackra huvudbibliotek. Alla hotell i staden besöktes för att försäkra oss om standard och tillgänglighet, säger Karin Martinsson.

Samma procedur gällde för Östersunds utbud av lämpliga konferenslokaler. Föreningen fick även en guidad tur på Jamtli och hann med en titt på Skidstadion.

– Vi fick ett förstklassigt mottagande av Östersund och det ska bli jätteroligt att anordna biblioteksdagarna 2021 där. Även om det var otroligt vackert med all snö så känns det tryggt att

konferensen äger rum i maj; flyget hem till Stockholm blev nämligen inställt på grund av dålig sikt och vi fick boka om till nattåg istället. Inte riktigt vad vi hade planerat, men vi ser det som att vi nu även har testat resvägen till och från Östersund grundligt, säger Karin Martinsson.

Biblioteksdagarna 2020 kommer att hållas 19-20 maj i Göteborg! Planeringen är redan i full gång. Program kommer under tidig vår 2020 men anmälan med ett boka-tidigt-pris kommer att finnas redan under december 2019!

Foto: Karin Martinsson