Biblioteksdagarna 2022 kommer att vara en fysisk konferens med möjlighet att delta digitalt.

Konferensen hålls på Lilla Cirkus i Stockholm 5-6 maj 2022. Det blir föreläsningar, workshops och mingel.

Hur känns det att äntligen ha en fysisk konferens?
— Men det är ju helt underbart! Det finns flera fördelar med ett digitalt konferenskoncept, jag ser verkligen fram emot de spontana mötena, samtalen och interaktionerna som ett fysiskt evenemang innebär. Det där sorlet som uppstår i pauserna – mmm.

Hur kommer det digitala deltagandet att se ut?
– Det är inte riktigt klart ännu. Det kommer inte bli en mindre värdefull upplevelse än att vara på plats! Efter 2021 års konferens fick vi tydliga önskemål om att arrangera mer tillgängliga konferenser så att fler kan vara med och det är därför vi erbjuder två olika sätt att delta nästa år.

Hur kom ni fram till att det var dags för en fysiskt konferens?
– Biblioteksdagarna är DET stora eventet i branschen och det var egentligen inte en fråga om att det inte ska vara en fysisk konferens. Nu håller vi bara tummarna för att inga pandemier eller naturkatastrofer sätter stopp ännu en gång.

Kan  du berätta lite om temat?
– VägVAL. Det är valår, med allt vad det innebär biblioteks-, kultur- och utbildningsmässigt. Men det handlar också om de val som man står inför i verksamheten på daglig basis: såsom vilken verksamhet som ska prioriteras när budgeten är tajt, vilka yrkesgrupper och kompetenser ska finnas på biblioteken, e-medieprioriteringar, dyra prenumerationer eller öppen vetenskap, är biblioteket en boksal eller ett rum för studier, eller kanske evenemang?

När kan man anmäla sig till konferensen?
– Vi siktar på att öppna anmälan runt lucia.