Varje år utser Svensk biblioteksförening elektorer till Augustpriset. Nu börjar vår kölista att krympa och du kan nu anmäla ditt intresse att bli elektor för Augustpriset!

OBS! Det är väldigt många som vill vara Augustelektorer och det tycker vi är jätteroligt. Men eftersom det bara tas in cirka 10 stycken varje år stänger vi nu kölistan. Alla står så klart kvar, men för vissa kan det bli flera års väntan innan vi hör av oss! Tack alla som visat intresse!

Det är endast enskilda medlemmar i föreningen som kan utses. Har du tidigare varit elektor ska det vara mer än 5 år sedan, om du vill vara med igen!

Augustpriset delas ut i tre kategorier; skönlitteratur, fackböcker, barn- och ungdomsböcker. Vi ser gärna att ni söker i kategorin för fackböcker då det är få sökande.

Det nomineras tre titlar i varje kategori. Man sitter som elektor i två år!

Intresseanmälningarna läggs i kölistan i den ordning de kommer in. Är det flera samma dag, gäller klockslaget. Kommer du inte med den här gången står du kvar på listan till kommande år.

Fotograf: Sören Andersson. Nominerade i kategorin Årets svenska fackbok 2020 : Johanna Bäckström Lerneby, Elin Anna Labba, Arash Sanari, Jan Malmborg, Nina Burton. Frånvarande vid fototillfället: Kristoffer Leandoer.