Barn och tonåringar läser visst böcker. Det är på tok för sällan en läser eller hör om dem – men de finns. En självklar plats för dessa unga läsare är biblioteket. Under Biblioteksdagarna kan du lyssna på Prickiga Paula Högström som är barn- och ungdomsbibliotekarie på Växjö stadsbibliotek berätta om biblioteket som en plats och ett sammanhang att dela läsupplevelser och träffa jämnåriga med samma intresse.

– Under mitt seminarium kommer man att få ta del av hur vi på Växjö stadsbibliotek jobbar med barn och tonåringar som gillar att läsa. Hur vi genom bokklubbar och bokhyllehäng gör läsning och böcker till en fritidsaktivitet. Läslust, bokklubbsglädje och inspiration utlovas, säger Prickiga Paula.

Genom aktiviteter som bokklubbar och bokhyllehäng kan böcker och läsning bli som vilken fritidsaktivitet som möjligt menar bibliotekarierna på Växjö stadsbibliotek.
Det här är första gången som Prickiga Paula är med på Biblioteksdagarna och hon ser det som en möjlighet att nätverka, bli inspirerad och inspirera.

– Att få vara med på Biblioteksdagarna betyder att jag tar mig tid att samla tankarna kring och sätter ord på vår verksamhet. Att jag får sprida våra arbetssätt vidare och inspirera, säger Pricka Paula.

Till programmet

Till anmälan

Forograf: Jesper Högström