Vi på Svensk biblioteksförening har många fantastiska medlemmar. Den här månaden vill vi uppmärksamma Cihat Abbade som jobbar med biblioteksutveckling inom digital kompetens och digital delaktighet på Region Halland–Kultur i Halland.

Abbades jobb innefattar samarbete med folkbiblioteken i Halland samt deltagande i olika nationella nätverk för att uppnå regionens gemensamma strategiska mål. Han har varit medlem sedan februari 2023.

– Jag valde att bli medlem i Svensk biblioteksförening för att jag ser det som en ovärderlig plattform för professionell utveckling. Jag uppskattar också tillgången till era omfattande nätverk, er omvärldsbevakning och de högkvalitativa evenemang ni anordnar, säger Abbade.

Vad är den viktigaste frågan på ditt jobb just nu?
– På mitt jobb är den viktigaste frågan just nu att öka den digitala kompetensen och främja digital delaktighet. Dessa områden är strategiskt viktiga och utgår från bibliotekslagen.

Vad gör du på fritiden?
– På min fritid ägnar jag mig åt läsning, spelar schack, simmar och njuter av att resa för att uppleva olika kulturer. Jag tillbringar också mycket tid utomhus i naturen och vid havet tillsammans med min familj.