I augusti hålls IFLA:s årliga konferens WLIC, World Library and Information Congress, i Rotterdam och vår medlem Tina Haglund har fått ett stipendium från föreningen för att åka dit.

Haglund arbetar som avdelningschef för Digitala biblioteket/media på Helsingborgs bibliotek. Första gången hon besökte WLIC var i Aten 2018 och hon blev invald medlem i CPDWL:s ”standing committee” år 2021.

– Det känns roligt att kunna delta på plats, men också viktigt att vara med och på olika sätt försöka påverka och förändra den negativa trend som via IFLA:s styrelse just nu färgar en del av arbetet i sektionerna.

Vad har du för förväntningar?
– Generellt, att IFLA som organisation tar till sig av kritik och att de nya som väljs in i ”Governing Board” arbetar med öppenhet och transparens. För egen del hoppas jag att det blir en bra konferens där jag både kan lära nytt och bidra via de programpunkter som min sektion (”Continuing Professional Development and Workplace Learning”, CPDWL) är med och ordnar.

Varför vill du gå på WLIC?
– Jag har tidigare deltagit fysiskt och deltog 2021 när WLIC var helt digitalt. De mellanmänskliga mötena ger mer ”In Real Life”, IRL, än digitalt. Det är en härlig känsla att vara en del av ett sammanhang där så många människor från hela världen möts och har ett så stort biblioteksengagemang.

Vad ser du mest fram emot?
– En bra konferens, många bra samtal samt möten med nya och gamla bekantskaper.

Foto: Elin Hansson Petersson.