Under Biblioteksdagarna i maj kan de som vill följa med på en visning av Linnéuniversitetets bibliotek i Växjö. Medarbetare på biblioteket delar med sig av skisser och planer utvecklade i dialog med studenter och inredningsarkitekter.

– Vi berättar om de metoder vi använt för att fånga studenternas upplevelser, vårt samarbete med Lokal- och serviceavdelningen och med inredningsarkitekterna samt visar ritningar på hur UB kommer att se ut inom en snar framtid, säger Lotta Gustafsson som är sektionschef på universitetsbiblioteket.

Inledningsvis var tanken att sprillans nya studiemiljöer på universitetsbiblioteket skulle kunna visas upp i maj. Den omfattande förändringen kommer dock att förverkligas först i sommar. Istället kommer den som väljer studiebesöket på Linnéuniversitetet att få en guidning i biblioteket som det ser ut idag, men också insyn i arbetet med att utifrån studenternas behov skapa funktionella, kreativa och attraktiva miljöer

– Kul att biblioteksdagarna i år går av stapeln i Växjö! Det som utmärker biblioteksdagarna för mig är möjligheten att träffa och samtala med kollegor som arbetar på andra typer av bibliotek och har helt andra arbetsuppgifter än jag. En chans till bred omvärldsbevakning, men nya insikter och perspektiv, säger Lotta Gustafsson.

Till programmet

Till anmälan

Fotograf: Carina Cederblad