Victoria Lagerkvist, biblioteksutvecklare i Region Sörmland, är ny kontaktperson för Expertnätverket för kommunikation på bibliotek.

Hur känns det att bli kontaktperson för Expertnätverket för kommunikation på bibliotek?
– Jag tror det känns bra!

Hur kommer det sig att du vill vara med i nätverket?
– Jag tänker att det finns många utmaningar där kommunikation är en viktig del av lösning. Jag har också pluggat både biblioteks- och informationsvetenskap och strategisk kommunikation så då känns detta som ett givet nätverk för mig. Sedan är det roligt att vara i ett sammanhang där olika bibliotekstyper och biblioteksarbetare från olika geografiska platser kan tänka, stötta och göra tillsammans. Schysst kommunikation och viljan att nå ut så att fler kan ta del av våra resurser är sådant som jag skulle tro förenar många av oss.

Vad hoppas du att göra för och med medlemmarna?
– Jag hoppas vi tillsammans ska fortsätta hålla nätverket i gång, och att jag kan hjälpa till med att hitta bra former där vi delar och lär tillsammans. Bra snack och ibland verkstad, kanske.

Vad vill du bidra med?
– För mig handlar kommunikation om demokrati, så att vi som bibliotek och offentliga aktörer är begripliga och normkritiska är perspektiv som jag vill bidra med. Som att hitta sätt att prata om och göra kommunikation som ger människor kunskap och verktyg att förbättra det samhälle vi lever i.