Det första numret av Svensk biblioteksförenings tidning Biblioteksbladet kom ut 1916. Hur har traditionen förvaltats när tidningen nu har gjorts om i grunden – med en digital satsning som utgångspunkt inför framtiden? Hur fortsätter den att vara relevant för sina krävande läsare?

En ny strategi för journalistiken har tagits fram, och såväl magasin som digitala kanaler har genomgått en total förvandling. Är du nyfiken på hur väl tankarna har fungerat när de realiserades?

Biblioteksbladet bjuder in till en kostnadsfri frukostseminarium den 29 oktober klockan 08.00-09.00. Karin Linder, generalsekreterare Svensk biblioteksförening kommer att medverka tillsammans med Thord Eriksson som är chefredaktör för Biblioteksbladet och Annika Clemens som är digital redaktör.

– Vi menar att det är viktigt att biblioteksfrågan också lyfts från ett journalistiskt perspektiv. Vi gjorde om tidningen för att visa att det är viktigt med fördjupning och även med nyhetsfokus vilket per automatik betyder webb idag, säger Karin Linder, generalsekreterare Svensk biblioteksförening.