I maj är det dags för Biblioteksdagarna som i år arrangeras i Helsingborg. Dagarna kommer att inledas med föreningens årsmöte och öppningstalare är IFLAs generalsekreterare, Gerald Leitner.

Han är tidigare journalist, chefredaktör och har varit generalsekreterare för den österrikiska biblioteksföreningen samt ordförande i EBLIDA. Han har bland annat varit drivande i arbetet med IFLAs global vision, som presenteras i augusti 2019.

Under Biblioteksdagarna 2019 fokuserar vi på kompetens; vad vi menar med begreppet, vilken kompetens som behövs och hur vi skapar förutsättningar för att allas kompetens tas tillvara.

Vi kan stolt presentera bland andra Nicklas Lundblad som är adjungerad professor i innovation vid KTH och Europachef för samhällsfrågor på Google, och Sandy Hirsh, professor och chef för School of Information vid San Jose State University. Hon har också arbetat med UX i Silicon Valley och har haft flera uppdrag inom IFLA och ALA.

Konferensens moderator är Anders Mildner som är innehålls- och kommunikationsansvarig på Altitude Meetings. Ett företag som har jobbat väldigt tätt med biblioteksvärlden.

Fram till 31 mars kan du boka tidigt-rabatt på konferensen. Anmäl dig redan nu.

Till anmälan Till programmet