Svensk biblioteksförening delar ut resestipendier till medlemmar, och nu har kansliet fattat beslut om årets resestipendier.

Vi säger grattis till:

Camilla Lindelöw, doktorand vid Högskolan i Borås, för studieresa till Leiden och sommarskolan vid The Centre for Science and Technology Studies (CWTS) samt deltagande i konferensen lnternational Conference on Science, Technology and Innovation lndicators (STi).

Maria Sandström Låstberg och Mia Olausson, Vaggeryds bibliotek, för ett studiebesök på Libraries without borders huvudkontor i Paris.

Claes Vallgren och Emil Alstermark, Gävle stadsbibliotek, för studieresa till litteraturfestivalen Louisiana Literature och studiebesök på Malmö stadsbibliotek samt Det Kongelige Bibliotek i Köpenhamn.

Michael Nordeman, Storfors kommun, för studieresa till Kansas, USA, och deltagande i The Association for Rural and Small Libraries konferens.

Eva Averin, Täby bibliotek, för studieresa till Spanien för att studera hur folkbiblioteken arbetar med inkludering och läsfrämjande.

Anna Carlsdotter, Lunds universitet, för studieresa till Spanien för att besöka det spanska nätverket RECIDA – The Spanish Network of Green Libraries working for Sustainability.

Lenita Brodin Berggren och Lena Hurtig, KTH Biblioteket, för att besöka Massachusetts lnstitute of Technology (MIT).

Annsofie Olsson och Lotta Wogensen, Malmö universitetsbibliotek, för en studieresa till Nederländerna för att undersöka biblioteket som tredje rummet.

Götene kommunbibliotek för studieresa Dawit lsaak-biblioteket i Malmö och till PEN-center i Antwerpen, Belgien.

Karolina Jeppson för vistelse i Zimbabwe för att studera folkbiblioteksverksamhet.

Foto: Cuncon/Pixabay