Grattis till personalen vid Sätra bibliotek i Gävle som tilldelas Greta Renborgs pris 2016, för ”deras aktiva och utåtriktade arbete med att marknadsföra biblioteket i lokalsamhället. De arbetar med många aktiviteter: Svenska med baby, Fika på svenska och Löp- och läsecirkel är några vardagliga exempel. Dessutom arrangerar de, 2016 för andra gången, Sätra litteraturfestival i sin stadsdel. En hel vecka med spännande program och gäster.”  

-Personalen vid Sätra bibliotek är aktiv i sociala medier, lägger ofta ut boktips och kommunicerar det som händer på biblioteket. Deras marknadsföringsarbete är helt i Greta Renborgs anda och gör dem till demokratins, folkbildningens och läsfrämjandets fotarbetare, säger Wiviann Wilhelmsson, ordförande i juryn för Greta Renborgs pris. 

Greta Renborgs pris utdelas årligen till ett bibliotek som lyckats med en god marknadsföring eller till enskild eller enskilda biblioteksanställda som utmärkt sig speciellt på området och som arbetar i Greta Renborgs anda. Svensk biblioteksförening instiftade priset till Greta Renborgs 65-årsdag 1986. 

Priset delas ut vid en ceremoni i Stockholms stadsbibliotek den 24 oktober, tillsammans med Svensk biblioteksförenings övriga utmärkelser.
Biblioteket är öppet för alla. Välkomna!

För mer information:
Wiviann Wilhelmsson, ordförande juryun: 070 250 40 32 

Här kan du läsa mer om priset!